ΕΙΔΙΚΕΣ :: Παρουσίαση προϊόντος

DS-2CD6412FWD-xx

Η δικτυακή κάμερα της Hikvision, iDS-2CD6412FWD/C, προορίζεται για την αυτόματη καταμέτρηση της εισόδου – εξόδου ανθρώπων σε ένα χώρο (π.χ. κατάστημα) και την εξαγωγή ευέλικτων στατιστικών, είτε σε αυτόνομη λειτουργία είτε σε συνδυασμό με τα λογισμικά iVMS- 4200 και iVMS-5200, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση People Counting. Βασίζεται στο «σώμα» και μέσω καλωδιακής προέκτασης συνδέεται ο φακός, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε πάνω από πόρτες και σε άλλα σημεία διέλευσης ανθρώπων. Το σώμα διαθέτει ενσύρματη σύνδεση Ethernet για απόδοση ανάλυσης 1280x960@30fps, συνδέσεις alarm και θύρα microSD για τοπική αποθήκευση. Μέσα από το Web Interface ο τεχνικός μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες της δικτυακής κάμερας με τη χρήση Video Analytics, όπως αναγνώριση προσώπου, διάβαση γραμμής, καταμέτρηση ατόμων κ.ά. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για τη χρήση όπου προορίζεται η κάμερα είναι το δυναμικό εύρος των 120dB για απόδοση εικόνας ακόμα και σε σκοτάδι.

Η Network Covert Camera DS-2CD6412FWD της Hikvision αξιοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δικτυακές της ιδιότητες και σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό της hardware φέρει πολύ ιδιαίτερα αποτελέσματα. Προορίζεται για χρήση σε περιπτώσεις που θέλουμε να λαμβάνουμε στατιστικά κίνησης ανθρώπων, καταστήματα επιχειρήσεις κτλ. Η κάμερα μπορεί να προβάλει στατιστικά σε μορφή γραφήματος ακόμη και σε λειτουργία stand alone, με χρήση του web interface της και να εξάγει στατιστικά σε μορφή CSV. Διαθέτει ευέλικτο αλγόριθμο ανίχνευσης και διαγνωστική λειτουργία για τον ορισμό του μεγέθους του ανθρώπου που αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα για τον εγκαταστάτη.

Το σώμα της κάμερας είναι ανεξάρτητο από το φακό, ο οποίος συνδέεται μέσω καλωδίου 2 ή 8 μέτρων. Έτσι, μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πάνω από πόρτες ή γενικότερα σημεία διέλευσης ανθρώπων και να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών όπου απαιτείται καταμέτρηση ατόμων. Οι φακοί δεν διαφέρουν μονάχα στο εστιακό μήκος (μπορούν να είναι 3.7mm ή 4mm), αλλά και στο σχήμα τους για να προσαρμόζονται κατάλληλα ανάλογα το χώρο. 

Το σώμα της κάμερας είναι πολύ πλούσιο σε δυνατότητες. Μέσω της καλωδιακής θύρας Ethernet αποδίδει ανάλυση 1280x960@30fps. Η διαχείριση γίνεται μέσω Web Interface, αλλά υποστηρίζοντας πρωτόκολλα επικοινωνίας ONVIF, PSIA, CGI, ISAPI, μπορεί να συνεργαστεί με δικτυακό καταγραφικό. Ταυτόχρονα, μπορεί και η ίδια η μονάδα να λειτουργήσει ως αυτόνομο καταγραφικό μέσω θύρας microSD και κάρτα έως 128GB. Επίσης, μέσω alarm I/O μπορεί να συνδεθεί με αισθητήρες ή να χειριστεί ρελέ εξόδου. Τέλος, εξοπλισμένο με Audio in/out υποστηρίζει αμφίδρομο ήχο.

Video Analytics και People Counting

Οι δυνατότητες της κάμερας ξεδιπλώνονται στις προχωρημένες ρυθμίσεις του Web Browser, στην ενεργοποίηση event και των video analytics. Η διαχείριση των event χωρίζεται σε basic και smart event. Στα βασικά συναντάμε αναγνώριση κίνησης, video tampering, είσοδο από αισθητήρα (alarm) και πρόβλημα λειτουργίας (σφάλμα HDD, σφάλμα δικτύου, κτλ.). Για κάθε μια από αυτές τις επιλογές μπορούμε να ρυθμίσουμε χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και να επιλέξουμε την δράση που θα επακολουθήσει. Ανάλογα το event μπορεί να ειδοποιηθεί κέντρο λήψης σημάτων, να αποσταλεί email, να ανέβει αρχείο σε FTP και να ενεργοποιηθεί η έξοδο ρελέ. 

Προχωρώντας στην καρτέλα των smart event συναντάμε τις προηγμένες δυνατότητες video analytics της κάμερας και την εφαρμογή People Counting. Παράλληλα, υποστηρίζει αναγνώριση απώλειας εστίασης (με ρύθμιση ευαισθησίας), αλλαγή σκηνικού (με ρύθμιση ευαισθησίας), αναγνώριση προσώπου, διάβαση γραμμής και αναγνώριση εισβολής. Σε δική της ανεξάρτητη κατηγορία συναντάμε την επιλογή καταμέτρησης ατόμων. Μπορούμε να ορίσουμε τη γραμμή για την καταμέτρηση και την κατεύθυνση. Ο μετρητής προβάλλει πόσος κόσμος μπήκε και βγήκε στο χώρο και η λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί με χρονοδιάγραμμα. Εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική είναι και η επιλογή προβολής στατιστικών της καταμέτρησης σε γράφιμα, ανά ημέρα, βδομάδα, μήνα ή χρόνο, του κόσμου που μπήκε ή βγήκε στο χώρο. Τα στατιστικά μπορούν να εμφανιστούν είτε σε πίνακα είτε και σε διάγραμμα. Όλα τα στοιχεία μπορούν να γίνουν export σε μορφή CSV για περαιτέρω χρήση. Επίσης, μπορεί να γίνει συνδυασμός περισσότερων από μια καμερών σε κάποιον χώρο που διαθέτει πολλαπλές εισόδους/εξόδους και να γίνεται συγκεντρωτική προβολή των δεδομένων στο πρόγραμμα iVMS.

Κωδικός προϊόντος: DS-2CD6412FWD-xx
Σχετικά Video
LIVE

LIVE
Δείτε το Λουτράκι σε ζωντανή μετάδοση μέσω web κάμερας!

Η Total Security σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά τον χώρο σας, από οποιοδήποτε σημείο μέσω internet! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.