ΕΙΔΙΚΕΣ :: Παρουσίαση προϊόντος

FLIR FC-Series Thermal Camera

Tο μεγάλο πλεονέκτημα των θερμικών καμερών σε σύγκριση με τις συμβατικές κάμερες είναι η λειτουργία στο απόλυτο σκοτάδι και η ανίχνευση αντικειμένου σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα όμως από τα βασικά αυτά πλεονεκτήματα, οι κάμερες FLIR, χάρη στη μηχανική τους σχεδίαση αλλά και στην υποστήριξη προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, προσφέρουν ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα να κάνουν τη διαφορά σε απαιτητικές εφαρμογές.Επιλογή θερμικής κάμερας

Tα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή μιας θερμικής κάμερας είναι τα παρακάτω:

Ανίχνευση (Detection): Η απόσταση στην οποία εμφανίζεται ένα αντικείμενο.

Απεικόνιση (Recognition): Η απόσταση στην οποία μπορούμε να διακρίνουμε το είδος του αντικειμένου (π.χ. αν είναι αυτοκίνητο, άνθρωπος, κ.τ.λ.).

Ταυτοποίηση (Identification): Η απόσταση στην οποία μπορούμε να δούμε, αν το αντικείμενο είναι φιλικό ή όχι.

Η απόδοση των θερμικών καμερών εξαρτάται από το φακό τους και την ανάλυση του αισθητήρα τους. Με φακό 100mm και ανάλυση 640x480 η απόσταση ανίχνευσης μιας κάμερας FLIR για ένα όχημα μπορεί να φτάσει τα 8.800 μέτρα, η απόσταση αναγνώρισης τα 2.300 μέτρα και η απόσταση ταυτοποίησης τα 1.160 μέτρα. Αντίστοιχα για έναν άνθρωπο η απόσταση ανίχνευσης μπορεί να φτάσει τα 2.950 μέτρα, η απόσταση αναγνώρισης τα 750 μέτρα και η απόσταση ταυτοποίησης τα 380 μέτρα. Φυσικά, αυτές οι τεράστιες αποστάσεις ανίχνευσης στόχου δεν είναι απαραίτητες για όλες τις εφαρμογές, οπότε η επιλογή του κατάλληλου μοντέλου θερμικής κάμερας είναι κρίσιμη για την εκάστοτε χρήση.

Πλεονεκτήματα των καμερών FLIR

Πέρα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των θερμικών σε σχέση με τις συμβατικές, οι κάμερες FLIR παρουσιάζουν επιπλέον σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις υπόλοιπες θερμικές κάμερες.

Έκθεση στο ηλιακό φως: Τη στιγμή που υπάρχουν θερμικές κάμερες που αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους ότι μπορούν ακόμα και να καταστραφούν εάν εκτεθούν στο ηλιακό φως, η απόδοση των καμερών FLIR δεν επηρεάζεται καθόλου σε αντίστοιχες περιπτώσεις .

WDR: Οι FLIR δεν επηρεάζονται από την αντίθεση φωτισμού .

Λειτουργία σε καπνό: Οι FLIR δεν επηρεάζονται από τον καπνό.

Εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι: Χωρίς τη χρήση υπέρυθρων IR, οι θερμικές κάμερες αποδίδουν εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι.

DDE: Πέρα από την ψηφιακή επεξεργασία WDR, ο αλγόριθμος επεξεργασίας DDE (Digital Detail Enhancement) που ενσωματώνουν οι κάμερες FLIR, αυξάνει την αντίθεση σε όλη την επιτηρούμενη περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, στην πράξη αποδίδει λεπτομέρειες που αλλιώς δεν θα φαίνονταν .

Κατασκευή αισθητήρα: Ο αισθητήρας των καμερών FLIR είναι κατασκευασμένος από Vanadium Oxide(οξείδιο του βαναδίου) αποδίδοντας πολύ καλύτερα από τους αισθητήρες που είναι κατασκευασμένοι από Amorphous Silicon.

Εγγύηση λειτουργίας: Ένα πολύ σημαντικό πρακτικό πλεονέκτημα των FLIR είναι η εγγύηση που τις συνοδεύει. Για ολόκληρο το σώμα παρέχουν εγγύηση 3 χρόνια, ενώ για τον αισθητήρα παρέχουν εγγύηση 10 χρόνια. Η εγγύηση ισχύει, ακόμα και αν η κάμερα εκτεθεί απευθείας σε ηλιακό φως.

Μοντέλα θερμικών καμερών FLIR

Η νέα σειρά FC θερμικών καμερών FLIR διαθέτει υβριδικά μοντέλα που συνδυάζουν τις αρετές της αναλογικής και της IP τεχνολογίας . Όπως όλες οι σειρές καμερών FLIR, έτσι και οι FC έρχονται με ανάλυση αισθητήρα 320x240 ή 640x480. Ο φακός τους μπορεί να είναι 7.5mm με οριζόντιο πεδίο θέασης (HorizontalField Of View) 63 μοιρών, 9mm με HFOV 48 μοιρών, 13mm με HFOV 34 μοιρών, 19mm με HFOV 24 μοιρών και 35mm με HFOV 13 ή 9 μοιρών. Με φακό 35mm υπάρχουν δύο μοντέλα με διαφορετικόFOV, που οφείλεται στην κατασκευή αισθητήρα με 17 μm pixel pitch αντί 25 μm. Με αυτόν τον τρόπο, η κάμεραFC FLIR καταφέρνει με φακό 35mm να αποδώσει απόσταση ανίχνευσης 1.080 μέτρα για άνθρωπο, απόσταση απεικόνισης 320 μέτρα και απόσταση ταυτοποίησης 160 μέτρα, αγγίζοντας έτσι την απόσταση ανίχνευσης μοντέλου με φακό 50mm .

Οι κάμερες της σειράς FC μπορούν να λειτουργήσουν μέσω PoE ή PoE+ και ως δικτυακές υποστηρίζουν WebInterface και Streaming της εικόνας μέσω δικτύου Ethernet. Ταυτόχρονα, μπορούν να αποδώσουν τρία streams σε συμπίεση H.264, MPEG4 ή MJPEG, υποστηρίζοντας το πρότυπο ONVIF.

Για μοντέλα με φακό πάνω από 35mm, ο τεχνικός μπορεί να επιλέξει από τις παλαιότερες σειρές SR ή F. Η σειρά SR έχει αναλογικά μοντέλα με φακούς 50mm ή 100mm, ενώ η σειρά F περιλαμβάνει μοντέλα IP, όπου πάνω από τα 35mm, έχει κάμερες 50mm, 65mm και 100mm.

Διαθέσιμα επίσης, είναι τα μοντέλα Pan-Tilt της σειράς PT, που συνδυάζουν κάμερες θερμικές της σειράς F μαζί με συμβατικές έγχρωμες κάμερες zoom . Τέλος, μια κατηγορία από μόνες τους είναι οι φορητές κάμερες LC για αστυνόμευση ή στρατιωτικές εφαρμογές . Οι κάμερες LC τονίζουν με κόκκινο το πιο θερμό αντικείμενο της εικόνας (χαρακτηριστικό Instalert), ώστε με μια γρήγορη σάρωση του χώρου ο χρήστης να μπορεί να εντοπίσει άμεσα το δράστη. Ταυτόχρονα, ενσωματώνουν lazer για στόχευση του δράστη.

FLIR και Video Analytics

Οι κάμερες FLIR μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, όμως μπορούν να συνδυαστούν και με Video Analytics. Σε σχέση με τις συμβατικές κάμερες, η χρήση των τεχνικών Video Analytics αποδίδει πολύ περισσότερο στις θερμικές, γιατί δεν επηρεάζονται από τις περιβαλλοντολογικές αλλαγές. Για παράδειγμα, η ρύθμιση των VideoAnalytics στις συμβατικές κάμερες διαφέρει τη νύχτα και την ημέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα ψευδοσυναγερμού. Αντίστοιχα, εάν παρουσιαστεί καπνός στο κάδρο της συμβατικής κάμερας, πάλι μπορεί να ενεργοποιηθεί εσφαλμένος συναγερμός. Στις θερμικές κάμερες FLIR, η ρύθμιση των Video Analytics είναι πολύ απλή και ελαχιστοποιεί τους ψευδοσυναγερμούς, γιατί η εικόνα που παρέχει δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και το φώς.

Οικονομική σύγκριση θερμικών και συμβατικών καμερών

Το κόστος μιας θερμικής κάμερας σε σχέση με το κόστος μιας συμβατικής κάμερας είναι σίγουρα μεγαλύτερο. Όμως στο σύνολο της εγκατάστασης είναι πολύ πιθανό το κόστος να είναι μικρότερο εάν χρησιμοποιηθούν θερμικές κάμερες αντί για συμβατικές. Καλύπτοντας πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, για τη φύλαξη ενός χώρου απαιτούνται πολύ λιγότερες θερμικές κάμερες αντί για συμβατικές . Έτσι, πέρα από το καθαρό κόστος των καμερών, μειώνεται το κόστος υλικών για τη στήριξη (καλώδια, ιστοί, κτλ.), το κόστος των πιθανών αδειών για Video Analytics, το κόστος συντήρησης, αλλά και το κόστος απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού για την παρακολούθηση μικρότερου αριθμού καμερών.

LIVE

LIVE
Δείτε το Λουτράκι σε ζωντανή μετάδοση μέσω web κάμερας!

Η Total Security σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά τον χώρο σας, από οποιοδήποτε σημείο μέσω internet! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.